About Me

My photo
Lahirnya ramai wanita hebat yang mempunyai minda kelas pertama, menyedarkan aku bahawa diri ini jangan terus ego supaya aku dapat meneruskan perjalanan hidup yang lebih baik bagi hari-hari yang mendatang. Memahami diri seorang wanita bagai tiada penghujungnya kerana kelembutan mereka mengatasi kegagahan lelaki mampu menggoncangkan dunia. Justeru, usaha diri ini tidak kenal erti penat untuk terus memahami ciptaan Tuhan yang dikenali sebagai WANITA.

Saturday, September 10, 2011

DAPATKAN PERTOLONGAN GHAIB DI SINI!!


“ Dan orang yang berusaha dengan bersungguh-sungguh kerana memenuhi tuntutan agam Kami, sesungguhnya kami akan memimpin mereka ke jalan-jalan Kami ( yang menjadikan mereka bergembira dan beroleh keredhaan) ; dan sesungguhnya ( pertolongan dan bantuan) Allah SWT adalah berserta dengan orang-orang yang berusaha membaiki amalannya.” ( al-Ankabut : ayat 69)

              

Tidak diragui lagi bahawa Allah SWT telah berjanji untuk mengekalkan dan memelihara agama Islam ini tetapi peningkatan dan kemajuannya memerlukan amalan dan usaha daripada kita. Sebanyak mana para sahabat Nabi telah berusaha tanpa mengenal penat lelah, setakat itulah mereka dapat menyaksikan hasilnya dan sebanyak itu juga mereka mendapat pertolongan ghaib. Bersiap sedialah untuk meninggikan kalimah Allah SWT dan menyebarkan Islam maka sudah pasti kita akan mendapat bantuan dan pertolongan ghaib daripada Allah seperti yang dijanjikan dalam ayat berikut:

“ Kalau kamu membantu (agama) Allah SWT nescaya Allah SWT membantu kamu (untuk mencapai kemenangan) dan meneguhkan tapak pendirian kamu”

                                                                                           ( Muhammad : Ayat 7)

Marilah kita ambil tawaran dari Allah iaitu menjadi penolong-penolongNya( agama) kerana masih belum terlambat untuk melakukan kebaikan. Sabda Nabi SAW:

      “ Serulah kepada amalan-amalan yang baik walaupun kamu belum beramal dengan kesemuanya dan cegahlah kemungkaran walaupun kamu belum menjauhi kesemuanya” ( Riwayat ATabrani)

No comments:

Post a Comment